Australian Ice Hockey League ingår partnerskap med Sportradar

Den australiensiska ishockeyligan (AIHL) har meddelat att den har ingått ett stort partnerskap med Sportradar för att distribuera data och AV-rättigheter.

Enligt avtalet har Sportradar förvärvat de globala rättigheterna till data- och audiovisuella distributionstjänster för AIHL, exklusive Australien och Nya Zeeland, fram till slutet av 2024.

Sportteknikföretaget Sportradar kommer att leverera en rad tekniska lösningar till AIHL, bland annat en automatiserad funktion som fångar live-matcher och förbättrar kvaliteten på videoproduktionen, kallad Connected Stadium.

AIHL anser att integreringen av Sportradars teknik kommer att bidra till att skapa en mer engagerande upplevelse för fansen på de australiensiska ishockeyarenorna. Särskilt funktionen Connected Stadium kommer att installeras på minst sex arenor i ligan fram till 2024, däribland O’Brien Icehouse i Melbourne.

AIHL kommer också att få tillgång till Universal Fraud Detection System (UFDS) från Sportradar, en global tjänst för övervakning av spel och upptäckt av matchfixning.

Det senaste avtalet ökar Sportradars ishockeypartnerskap till 10 olika ligor runt om i världen, inklusive National Hockey League och Canadian Hockey League i Nordamerika samt Champions Hockey League i Europa.

David Edwards, direktör för sportmedia och sportpartnerskap på Sportradar, säger: “Den uppsättning tekniska lösningar som vi tillhandahåller är avgörande för att AIHL ska kunna engagera en bredare publik och öka profilen och deltagandet i ishockey, både i Australien och andra viktiga regioner.

“Detta är ett utmärkt tillfälle för oss att visa upp hur vår expertis och tekniska kapacitet används för att stödja idrottsförbund och ligor i denna region.”

AIHL:s ordförande Peter Hartshorne tillade: “När vi nu ökar våra ansträngningar för att utveckla AIHL, med ytterligare två lag under de kommande tre åren, måste vi ha rätt tekniska lösningar för att förverkliga ligans kommersiella potential.

“Med Sportradars erfarenhet från några av världens största idrottsligor är vi övertygade om att detta partnerskap kommer att ge positiva resultat inom kort.”