Continent 8 Gaming Cloud får grönt ljus i Pennsylvania

Continent 8 har lanserat sitt reglerade spelmoln i Pennsylvania efter godkännande från delstatens Gaming Control Board (PGCB).

Leverantörens offentliga spelmoln med hanterat hosting, konnektivitet, moln och säkerhet kommer att vara tillgängligt för alla operatörer och leverantörer som är verksamma i Pennsylvania.

Continent 8:s åtgärd följer på en nyligen genomförd expansion till den kanadensiska spelmarknaden, där företaget gick i drift i Ontario. Leverantörens moln är redan tillgängligt i 24 reglerade amerikanska delstater, inklusive New Jersey.

PGCB har ansett att Continent 8:s molnprogramvara uppfyller regleringsstandarderna och att leverantörens hårdvara finns på både huvud- och reservplatser i Pennsylvania. Dessa platser ansluter sig till de tre befintliga datacenter som Continent 8 redan har i delstaten.

Leverantören hävdar att den kommer att arbeta nära alla tillsynsmyndigheter på den nordamerikanska marknaden för att uppnå full överensstämmelse och få en förstahandsfördel i varje delstat som den flyttar in i.

Continent 8:s verkställande direktör Nick Nally har uttalat sig om leverantörens expansion i Pennsylvania.

Han sade: “Att få godkännande från Pennsylvania Gaming Control Board för vårt Gaming Cloud utgör en del av vår aggressiva strategi att leverera vårt reglerade moln till flera nya stater i USA, eftersom efterfrågan på våra molnlösningar fortsätter att öka.”

Och Justin Cosnett, Chief Product Officer på Continent 8, tillade: “Vi är stolta över att vara den första tjänsteleverantören att erbjuda denna reglerade molnlösning för samhället i staten; vi förstår kraften i fördelen med att vara först på plats och att betala efter hand i sådana hårt konkurrensutsatta stater och marknader.”

Företaget hoppas kunna förbli “go-to” hosting- och anslutningsleverantör i Nordamerika.